homeopatie

 

Inflamaţii

Cistita

O inflamaţie benignă a vezicii urinare care se manifestă prin senzaţie de arsură, usturime de-a lungul uretrei însoţită de dorinţa de a urina frecvent beneficiază de Vesicaria comunis, tinctură mamă, cîte 5-10 picături, timp de căteva zile. În caz că nu se înregistrează un răspuns prompt se recurge la investigaţii şi tratament de specialitate.

 

Abcese, supuraţii

În furunculoză, dacă nu putem consulta medicul homeopat în scopul prescrierii unui remediu unic constituţional în funcţie de aspectul şi modul de evoluţie şi stadiul colecţiei putem apela la remediul numit "Gun powder", adică praf de puşcă. Praful de puşcă a fost descoperit de alchimistul Friar. El conţine sulf, carbon, nitrat, salpetru şi ca multe alte lucruri poate ucide la fel de bine cum poate vindeca. Indienii nord-americani foloseau combinaţia în muşcăturile şerpilor veninoşi, iar soldaţii secolului trecut îl luau în formă ponderabilă pentru diverse supuraţii. Remediul are o capacitate extraordinară de a prevenii septicemia. Se administrează în potenţa 3D de trei ori pe zi. 

Homeopatia este dotată şi cu un echivalent al bisturiului clasic: Myristica sebifera, remediu antiseptic cu acţiune asupra ţesutului subcutanat şi chiar asupra periostului. Posedă o acţiune specifică în panariţii unde scurtează supuraţia aceelerînd vindecarea.

 

Inflamaţiile oculare

Tratamentul adjuvant al inflamaţiilor oculare constă din instilaţii cu extract de Cineraria maritima, în doză de 2 picături de 3 ori pe zi. Preparatul este eficace în conjunctivite de diferite etiologii şi în traumatisme ocular de dată recentă. Este de la sine înţeles că preparatul, odată folosit, nu este transmisibil.

 

Otita

În cazul unei infamaţii a urechii medii (otita medie) este necesar un consult ORL. Ca adjuvant al tratamentului otitei catarale se recomandă extractul de Verbascum, care are rolul de a ameliora durerea, uneori insuportabilă. Preparatul este comercializat sub denumirea de "Mullein Oil" şi prezintă proprietăţi antiinflamatoare şi antimicrobiene. Se aplică local cîte 2 picături în urechea afectată, din soluţia încălzită la temeperatura corpului.

 

Rinofaringita

Inflamaţia mucoasei nazale şi faringiene este foarte des întîlnită, mai ales la copil. Adesea de natură virotică aceasta nu beneficiază de un tratament cu antibiotice, deoarece acestea nu acţionează asupra virusurilor. Este ideală suprinderea debutului afecţiunii şi administrarea unui remediu homeopat, la care se poate adauga spălătura nazală cu ser fiziologic, soluţie de sare 0,9% atît de necesară mucoasei nazale dar şi gargară cu soluţie de Calendula TM (cîte o linguriţă la 50 ml de apă fiartă şi răcită, de 6 ori pe zi). Dacă afecţiunea evoluează în pusee repetate se recomadă o cură cu preparatul glicerinic de Abies pectinata D1 (muguri de brad), în doză de 30-50 de picături de trei ori pe zi timp de 3 săptămîni sau pînă la ameliorare.

 
Banner
Repertorizare online
Repertorizare computerizată online. Repertoarul Boericke în limba română (traducere dr. Marius Negomireanu). Conţine 8300 de simptome şi permite navigarea facilă cu selectarea simtomelor şi calcularea remediului optim în trei moduri diferite.

-----------